FAQ

Veelgestelde vragen (en antwoorden):

Android – Geluiden niet gevonden (Error: sounds not found!)
Controleer de opslag permissie instellingen (Android Settings > Apps > BirdSounds Europe > Permissions > Storage > Allow) bij de melding Error (xxx): Sounds not found!
Indien dat niet helpt is het advies om te app compleet te verwijderen en opnieuw te installeren. Mocht ook dat niet helpen dan kunt u het beste contact met ons opnemen voor een mogelijke oplossing.

Android – Ik hoor geen geluiden en/of vogelplaatjes flikkeren
De geluiden en plaatjes  worden apart geladen. Het gaat om veel data en soms gaat bij het downloaden van de app iets fout, bijvoorbeeld door een probleem met de verbinding.
Maar vaak is dit probleem al te verhelpen door de app opnieuw te downloaden. Je hoeft daarvoor niet opnieuw te betalen.

Android – Vogelzang app is niet meer in de Play Store te vinden
In overleg met KNNV Uitgeverij is wegens onderhoudstechnische redenen besloten om de Vogelzang app uit de Stores te halen. De veldgidsen Vogelzang en Vogeltrek en het boek Wat Zingt Daar zijn nu ondergebracht als collectie in de app BirdSounds Europe. Deze app bevat meer dan 400 soorten en 2000 geluiden van Europese vogelsoorten.
Echter, wanneer de Vogelzang app reeds is aangeschaft blijft deze nog beschikbaar onder hetzelfde Google account. De app is dan te vinden via de Play Store app > Mijn Apps & Games.

iOS – Ik hoor geen geluiden op mijn iPhone/iPad
Mogelijk heeft dit probleem te maken met een instelling van het toestel. Wellicht geeft deze link naar een artikel van Apple nog wat suggesties.
Het schuifje aan de rechterkant, naast de volume knoppen, is audio mute (oranje = muted).

Moet ik opnieuw betalen voor een app wanneer ik een andere telefoon koop?
Als je binnen hetzelfde platform (Apple, Android of Windows) blijft en hetzelfde account gebruikt, hoef je niet opnieuw te betalen. Mocht je toch een tweede keer betaald blijken te hebben, neem dan contact met ons op. Ga je over op een ander platform, dan zult je de app opnieuw moeten aanschaffen. Zo gaat het bij alle andere apps in de App Stores.

Kan ik vergelijkbare soorten in BirdSounds Europe ook bij elkaar zetten?
Alphabetische volgorde is niet altijd even handig. Om de soorten op verwantschap te sorteren ga je via het menu naar ‘instellingen’ en sorteer de soortenlijst niet op ‘Naam’, maar op ‘Taxonomie’.

Kan ik de benamingen van de vogelgeluiden ook in het Nederlands zien?
De namen van de vogelgeluiden waren inderdaad alleen in het Engels beschikbaar (‘song’, ‘call’, ‘juvenile’, etc). Vanaf versie 2.3 zijn de namen ook in het Nederlands beschikbaar en in volgende versies zullen ook andere worden toegevoegd.

Kan ik de vogelgeluiden in BirdSounds Europe ook instellen als ringtone?
Bij de voorloper van de app onder Windows kon dit wel en we zijn van plan deze functie in de toekomst opnieuw aan te bieden, tegen een kleine vergoeding.